HRVATSKA AUTORSKA AGENCIJA – CENTAR ZA INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO d.o.o.

OIB: 93451064376
Sjedište društva - Ribnjak 40
10000 Zagreb
Tel.: +385 1 4828 060 
Fax.: + 385 1 4921 195
Email: info@haa.hr

''Lupinizam'' ili stvaralačka strast

U Lisinskom otvorena izložba ''Lupinizam'' by Lupino

U predvorju Velike koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 3.prosinca  održano je svečano otvorenje izložbe ‘’Lupinizam’’ by Lupino. Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture, a zamjenik ministra Alen Kajmović svojim je govorom izložbu i otvorio.  Sve okupljene zabavljali su Zdenka Kovačićek, Miroslav Ćiro Gašparac, Žiga i bandisti te drugi.

Govor koji je pročitan na otvorenju napisala je i Lupinova velika facebook obožavateljica Ana, koja kaže da je ‘Lupinizam’ prije svega ‘’priča o potrazi za davno izgubljenim domom, to je saga o potrazi za korjenima koji sežu do samih zvijezda. Umjetnik koji neumoljivo istražuje tko je, i odakle dolazi doživljava nepovratnu transformaciju i ne može više jednako gladati na svijet novim očima.’’ …’’Najnovija Lupinova djela svjedoče o umjetničkoj transformaciji njega samog – od već prepoznatljivog i svjetski uspješnog izričaja putem fotografije, zaranjajući u nove tehnike, izranjajući još neviđenim izvanserijskim i naprosto izvanzemaljskim formama izričaja. Lupinova nova umjetnost donosi novi multiosjetilni i višedimenzionalni spektakl.’’

Izložbu koja je besplatno otvorena za javnost posjetio je velik broj Lupinovih poklonika i predstavnika raznih medija te partneri iz Hrvatske autorske agencije koja je zaštitila i brine za Lupinov opus, a izložbu i vi možete besplatno pogledati do 3. ožujka 2016.
Print Bookmark and Share
Suradnici

Smiley face Nevladina, neprofitna i nestranačka strukovna udruga HDLU potiče razvoj vizualne kulture brigom o društvenom i ekonomskom statusu svojih članova, poticanjem umjetničkog stvaralaštva te osmišljavanjem i provođenjem dinamičnog izložbenog programa i međunarodne suradnje.