Komercijalizacija

Photo by Vjekoslav Skledar

Terminom komercijalizacija intelektualnog vlasništva obuhvaćen je širok spektar načina na koje, ovisno o karakteristikama vašeg djela, proizvoda i usluge i svojim individualnim potrebama, možete plasirati proizvod na tuzemno i inozemna tržišta, početi ostvarivati prihod ili dobit od svojih prava, ili ga povećati.

Mogućnosti su brojne, a HAA je Vaš iskusan partner koji Vam pruža usluge poslovnog savjetovanja te usluge izrade strategije intelektualnog vlasništva, koja uključuje i moguće načine komercijalizacije u datom trenutku, odnosno svim fazama daljnjeg razvoja i nadogradnje proizvoda i usluga.

Ugovaramo s korisnicima sve uvjete korištenja Vašeg djela,
uz adekvatnu zaštitu Vaših interesa.

Posredovanje i zastupanje u sklapanju ugovora o korištenju autorskih djela

Prilikom osnivanja prava korištenja Vašeg autorskog djela, bilo da se radi o umjetničkom, kniževnom, znanstvenom ili drugom području na kojem stvarate originalne intelektualne tvorevine, najvažnije je kvalitetno urediti uvjete korištenja, u datom trenutku i u budućnosti, te pripaziti na daljnje mogućnosti ostvarivanja Vaših imovinskih prava i poštivanje onih moralnih. Zato djelujemo kao posrednici te zastupnici autora koji će, ovisno o potrebama slučaja, za Vas voditi pregovore, sastaviti i sklopiti ugovor kojim osnivate prava za kazališta, izdavače, producente, galerije ili druge pravne entitete koji naručuju ili traže korištenje Vašeg postojećeg djela. Po primitku isplate obračunavamo naknadu, uplaćujemo potrebne poreze, doprinose i druge zakonom propisane obveze te Vam isplaćujemo Vašu ugovorenu naknadu.

Također, korisnici autorskih djela redovito nam se obraćaju radi ishođenja autorizacije za korištenje autorskih djela naših stranaka, a mi posredujemo radi realizacije takvih zahtjeva te u dogovoru s Vama ugovaramo s korisnicima sve uvjete korištenja Vašeg djela, uz adekvatnu zaštitu Vaših interesa.